Garageformules

Waarom garageconcepten
In de automotive spelen belangrijke marktontwikkelingen, waardoor het voor een autobedrijf steeds moeilijker wordt om alleen te opereren, namelijk:

1. De voortschrijdende techniek wordt steeds complexer
Universele autobedrijven namen in het verleden de nieuwe technieken redelijk eenvoudig tot zich. Echter, is dat nu niet vanzelfsprekend meer. Tijdig ervaring opdoen met nieuwe technologieën is een must om bij te blijven. Uw concurrent doet dat immers ook.

2. Het merkkanaal is concurrent van het onafhankelijk autobedrijf
De merkdealer is de grote concurrent van het universele garagebedrijf. Dealers hebben ontdekt dat zij de werkplaatsactiviteiten moeten koesteren en vooral moeten uitbouwen. Zij ontvangen daarbij volop support vanuit de fabrikant/importeur.

3. De snelheid van digitale ontwikkelingen
Online consumenten hebben een substantiële invloed op innovatie binnen de auto-branche via sociale media en online shopgedrag. Positieve klantervaringen (online reviews) en een up-to-date klantendatabase zijn een must. Door de snelheid van digitale ontwikkelingen zijn er derden die daarop inspelen met hun diensten, de zogenoemde ketenkapers. Hierdoor kan de automobilist via internet weggekaapt worden bij zijn autobedrijf.

Support + onafhankelijk blijven
Voor een onafhankelijk autobedrijf is het (bijna) onmogelijk om ‘alles’ zelf nog te willen ‘doen’ om haar omzet vast te kunnen houden. De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op: apps, telematica, remote diagnose etc. Om onafhankelijk te blijven, maar toch volop support te ontvangen, bieden onze garageconcepten AUTOEXCELLENT, CarXpert, CarXpert Service Partner en Happy Driver Center het autobedrijf uitkomst. Het autobedrijf profiteert gelijk van alle voordelen! Daarnaast wordt continu ingespeeld op de laatste trends en gewerkt aan innovaties, zodat het autobedrijf ook in de toekomst haar omzet kan vasthouden.

Over AUTOEXCELLENT
De formule AUTOEXCELLENT is een solide premium werkplaatsconcept voor de grotere werkplaatsen. AUTOEXCELLENT ondersteunt het autobedrijf om een eenduidig service- en kwaliteitsniveau te bieden richting automobilisten. Het AUTOEXCELLENT autobedrijf wordt optimaal ondersteund bij het volgende:

Nieuwe en bestaande klanten binden

AUTOEXCELLENT biedt het autobedrijf volop marketingondersteuning. Zoals diverse op maat gemaakte ondersteuning, zodat uw autobedrijf geregeld onder de aandacht van uw klanten komt en bestaande en nieuwe klanten nog meer aan u kunt binden.

Up-to-date blijven op technisch gebied
Om up-to-date te blijven op technisch gebied kunt u gebruikmaken van beschikbare technische data, diverse trainingen, opleidingen en cursussen. Tevens is er een servicedesk voor u beschikbaar als het gaat om hulp bij diagnose. Daarnaast werken wij continu aan technisch slimme oplossingen, zoals remote diagnose en telematica. Daar plukt u in de nabije toekomst de vruchten van.

Interessante deals
Vervolgens kunt u volop profiteren van omzetverhogende tools als WESP, waar AUTOEXCELLENT een nauwe samenwerking mee heeft. Tot slot zijn er voor u diverse interessante afspraken met leveranciers gemaakt waar u als formuledeelnemer uw voordeel mee kunt doen.

Over CarXpert
CarXpert is een (internationaal) fullservice garageconcept voor autobedrijven die in alle automerken gespecialiseerd zijn. In ruim 20 landen binnen Europa zijn er ruim 6.740 CarXpert autobedrijven. Het CarXpert autobedrijf ontvangt vanuit de formule de volgende ondersteuning:

Marketing ondersteuning
Als het gaat om marketing wordt uw bedrijf op maat ontzorgd. U moet dan denken aan een op maat gemaakte CarXpert website, een CarXpert app, posters, advertenties, socialmedia-ondersteuning enzovoorts. Deze middelen worden voor u beschikbaar gesteld.

Technische ondersteuning
Op het gebied van technische ondersteuning ontvangt u diverse opleidingen, trainingen en workshops voor uw monteurs. Ook krijgt u toegang tot relevante technische data. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan technisch slimme oplossingen, zoals remote diagnose en telematica.

Facilitaire ondersteuning
Tot slot heeft CarXpert Nederland diverse interessante afspraken met leveranciers gemaakt waar u als formuledeelnemer van kunt profiteren. Zo kunt u gebruikmaken van het omzetverhogende programma WESP. 

Over Happy Driver Center
Als Happy Driver Center benader je jouw klanten pro-actief op het juiste moment. De tools die je daarvoor nodig hebt, ontvang je van ons, bijvoorbeeld de Happy Driver app. Je bepaalt verder zelf hoe jij je bedrijf wilt runnen en met welke uitstraling. Ondersteuning daarin is mogelijk, maar niet verplicht. Wij kunnen ondersteuning bieden op het gebied van (online) marketing, techniek, trainingen en events. Op die manier heb je geen verplichtingen en bied je wel een betere service naar je klanten!

Optimale ondersteuning
Als Happy Driver Center lid kun je gebruik maken van vele voordelen en diensten op het gebied van marketing en facilitair. Bijvoorbeeld een eigen app, website, foldermateriaal, posters en socialmediaontwerpen en -support. Ook kun je gebruik maken van de additionele techniekmodules, zoals technische trainingen, technische data, omzetverhogende tools en flinke kortingen op diensten van derden. Het overzicht geeft je inzage wat je als lid ontvangt. Ook kun je in overleg gebruik maken van diverse optionele modules.

Over CarXpert Service Partner
Autobedrijven die voornamelijk op zoek zijn naar technische support, kunnen deelnemen aan de formule CarXpert Service Partner. Denk daarbij aan ondersteuning op het gebied van techniek en technische trainingen. Hierdoor blijft het deelnemende autobedrijf up-to-date als het om technische kennis gaat.