Nieuws

Nieuwbouw voor landelijk DiagnoseXpert Experience & Training Center

GroupAuto Nederland: nieuwbouw voor landelijk DiagnoseXpert Experience & Training Center

GroupAuto Nederland heeft een perceel van 3.500m2 aangekocht in Baarn (hoek A1/A27) voor de bouw van het ultramoderne DiagnoseXpert Experience Center voor universele autobedrijven. Er zal een high tech opleidingscenter worden gevestigd, voor opleidingen in alle moderne autotechnieken. Hier kunnen universele monteurs van CarXpert, AUTOEXCELLENT en andere formules van GroupAuto worden getraind op niveau 5, met ADAS, Pass Through, Remote Diagnose, Hybrid & EV, chiptuning en Telematica. Tevens zal er een “flagship” autobedrijf worden gerund, waar alle GroupAuto oplossingen werkend kunnen worden ervaren. Het Center wordt begin 2020 opgeleverd en zal tevens het landelijk kantoor van GroupAuto Nederland zijn, dat nu nog in Eemnes zit. Overigens blijft GroupAuto ook nog op andere locaties in het land trainen.

Kompas gericht op onafhankelijke toekomst
Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto zegt dat deze stap een logisch vervolg op haar succesvolle congres “The Experience” in Nijkerk, waar 700 autobedrijven kennismaakten met de aankomende technologieën. Intussen heeft GroupAuto hard gewerkt aan het beschikbaar maken van de oplossingen. Met het eigen ICT-platform COMPASSO, inclusief de internationale GNM software, Pass Through oplossingen en het eigen G-connect telematica concept, krijgt het universeel bedrijf alle moderne oplossingen in huis. Uiteraard via de GroupAuto grossier. Daarnaast gaat GroupAuto een aantal -nog discrete- partnerships aan die ook in dit Experience Center kunnen worden ervaren. “Het huidige trainingscenter in Eemnes is nu alweer te klein om meerdere groepen monteurs tegelijk te trainen terwijl daar vraag naar is. GroupAuto wil haar onafhankelijke toekomst graag zelf in de hand houden en richt haar kompas dus op eigen oplossingen”, aldus Freek Blekxtoon.

Connected Cars en ons antwoord
Blekxtoon: “Wij hebben een heldere visie én aanpak rondom connected cars en het garagebedrijf van de toekomst. Allereerst dat de toekomst er NU al is. Auto’s die wij de komende jaren van harte willen ontvangen in het vrije kanaal, rijden namelijk nu al rond. Ze zijn connected, ze hebben software updates nodig en ADAS is actief. Fabrikanten proberen auto’s exclusief voor dealers te behouden, door de toegang tot data te blokkeren. Wij zullen dat niet accepteren en gaan vol in de aanval. Overigens denk ik wel dat er een behoorlijk aantal grossiers en universelen gaat afvallen. Het kaf wordt van het koren gescheiden.
Aansluiten bij een actief samenwerkingsverband is essentieel voor je voortbestaan. Een deel zal nu zijn bijl nog kunnen slijpen, maar een deel zal het bijltje er definitief bij neer (moeten) gooien”, is de visie van Blekxtoon.

Pass Through, ADAS, EV, Telematica: training noodzakelijk!
“Grossiers en garagebedrijven zullen dus echt uit hun comfortzone moeten komen, willen zij bestaansrecht behouden. De politieke lobby voor wetgeving laten wij aan BOVAG, RAI, en internationaal Figiefa. Wijzelf investeren in de feitelijke oplossingen. Het begint overigens met trainingen op niveau 5. Daarin kunnen wij onze monteurs volledig opleiden: Pass Through met autofabrikanten en remote diagnose”, aldus Blekxtoon.

Software platform COMPASSO
GroupAuto heeft in januari jl. al het eigen ICT-platform COMPASSO geïntroduceerd. Hiermee kunnen universelen communiceren met voertuigen en hun berijders. Het faciliteert Pass Through oplossingen en het biedt Single Sign On (SSO) inlog.

“The Experience II”
Later dit jaar zal het GroupAuto congres “The Experience II” worden georganiseerd, waar alle oplossingen ook beschikbaar zullen zijn voor universele bedrijven. GroupAuto Nederland verwacht in de komende maanden een aantal spraakmakende persberichten te kunnen plaatsen in relatie tot oplossingen voor moderne voertuigtechnieken.