Nieuws

JTC Automaterialen neemt grossier Raydo over

GroupAuto grossier JTC Automaterialen uit Roosendaal neemt de vestiging van Raydo in Etten-Leur over. De activiteiten worden in het pand aan de Kroonstraat 3 in Etten-Leur voortgezet. Eigenaar Tim Coppens van JTC Automaterialen had al langer de wens om uit te breiden naar dit gebied. Door de vrij plotselinge sluiting van Raydo is dit voor hem een kans om het bedrijf over te nemen. Coppens neemt het personeel van Raydo over en heeft de voorraden inmiddels uitgebreid. Het bedrijf gaat verder als JTC Automaterialen Etten-Leur onder de vlag van GroupAuto.

Samen een succes
Tim Coppens: “Wij kennen het gebied goed en hebben er al klanten die we vanuit onze vestiging in Roosendaal bedienen. Nu met een volwaardige vestiging in Etten-Leur kunnen we een flinke stap maken in onze dienstverlening. Wij denken dat onze aanpak succesvoller kan zijn en met een frisse wind gaan we ook de klanten van Raydo optimaal bedienen. We hebben als eerste de voorraden ververst en uitgebreid. Daarnaast zijn we actief met garageformules, technische ondersteuning en marketingsupport via onze grossiersorganisatie GroupAuto Nederland. Klanten kunnen bij ons online bestellen, we rijden diverse routes en bieden meer dan alleen automaterialen. Onze ambitie is om onze totale service in onze vestiging in Etten-Leur zo snel mogelijk naar het niveau van onze vestiging in Roosendaal te trekken. We hebben er zin in! Een tweede vestiging past perfect in onze planning. Deze kans pakken we dan ook graag op om er, samen met onze nieuwe klanten, een succes te maken waarvan iedereen de vruchten plukt.”

Ambitie waarmaken
Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto Nederland voegt eraan toe: “Het is jammer dat Raydo door omstandigheden haar faillissement circa twee weken geleden heeft moeten aanvragen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ons grossierslid JTC Automaterialen haar ambitie in Etten-Leur gaat waarmaken. Met onze leveranciers, garageformules CarXpert en AUTOEXCELLENT en het volledige techniekprogramma DiagnoseXpert gaan wij de klanten van JTC Automaterialen maximaal ondersteunen. We zijn erg verheugd dat de overname binnen onze club heeft plaatsgevonden. We zien in JTC dan ook absoluut een geschikte kandidaat om de activiteiten van Raydo op een succesvolle wijze voort te zetten.”

Over JTC Automaterialen
Voor JTC Automaterialen is het de tweede vestiging. Het aantal grossiersvestigingen bij GroupAuto Nederland staat nu op 68. Volgens Freek Blekxtoon spelen er nog meer aanstaande overnames in de markt en zullen er ook dit jaar nog enkele nieuwe leden zich aansluiten bij de groep.