Nieuws

Grossier d’Uston & Allard naar GroupAuto

Per 1 januari 2018 is automaterialengrossier d’Uston & Allard uit Den Haag aangesloten bij GroupAuto Nederland. d’Uston & Allard is opgericht in 1911 en zit in het centrum van de stad. Dat een onafhankelijke grossier als d’Uston & Allard al meer dan een eeuw bestaat, is in deze roerige markt, waarbij geregeld overnames plaatsvinden, bijzonder te noemen. Om deze onafhankelijkheid ook in de toekomst te behouden, heeft d’Uston & Allard voor een lidmaatschap bij GroupAuto gekozen.

Volgens GroupAuto directeur Freek Blekxtoon is de markt inmiddels wel aardig verdeeld. Ook al zijn er nog enkele nieuwe leden op komst. Door de komst van grote Amerikaanse partijen, die sinds 2014 op overnamepad zijn, is het aantal volledig vrije grossiers inmiddels nog maar klein. Een grossier die nu geen aansluiting zoekt bij een club, gaat het op termijn alleen niet redden, is de mening van Blekxtoon.
GroupAuto maakt sinds 2013 een flinke groei door. De groep telt nu ruim 50 leden en in 2017 telde zij in Nederland een omzet van meer dan 160 miljoen euro. GroupAuto Nederland heeft in 2017 een recordjaar achter de rug en is zeer optimistisch over 2018. “Het succesvolle congres ‘GroupAuto The Xperience’ afgelopen november gaat daar zeker verder aan bijdragen”, besluit Freek Blekxtoon.

Als grossier heb je geen keuze meer
Eigenaar Robert Balduck geeft aan dat hij als onafhankelijke grossier aansluiting bij GroupAuto noodzakelijk vindt om bij te blijven in de huidige marktontwikkelingen. “Als grossier heb je eigenlijk geen andere keuze meer. Je kan en moet niet alles meer zelf willen doen! Dat is bijna onmogelijk en zonde van de tijd. Nu kunnen wij nog beter focus houden op het persoonlijke contact met al onze klanten en richten op potentials. Bovendien kunnen wij hen voorzien in een super goede service, zoals garageformules en goede prijzen.” Vincent Terranova, bedrijfsleider vult aan: “Het gaat natuurlijk ook om alle aankomende innovaties, die bij GroupAuto in de pijplijn zitten. Ook daar plukken wij op termijn de vruchten van!”

Volop support
Lenneke de Kruif, key accountmanager bij GroupAuto: “Wij zijn erg blij met de komst van d’Uston & Allard als bekende speler in regio Den Haag. Als GroupAuto kunnen wij hen volop support bieden als het gaat om goede partnerleveranciers en eigen marketing- en automatiseringsoplossingen, zoals online portalen en garageformules. Zo faciliteert onze groep onafhankelijke autobedrijven met formules als CarXpert en AUTOEXCELLENT. Daarnaast ervaren onze grossiers het delen van kennis en ervaringen binnen onze club als waardevol. We merken dat onze leden het groepsgevoel zeer waarderen. Onafhankelijk zijn en toch samen sterk! Ons motto is niet voor niks ‘Business is people’! Wij weten hoe belangrijk persoonlijk contact is. We kijken dan ook erg uit naar de samenwerking.”