Nieuws

Drie nieuwe grossiers voor GroupAuto Nederland

Nog vijf nieuwe grossiersvestigingen voor GroupAuto Nederland

Automaterialengrossiers Teunis Rijssen, VKV Sneek en Merci Automaterialen met drie bedrijven (Amsterdam-Sloten-Zaandam) treden toe tot GroupAuto Nederland, dat recent ook al Govers Tholen verwelkomde. Volgens directeur Freek Blekxtoon komt het aantal grossiersleden hiermee boven de 50 en het aantal vestigingen op 70 (personenauto en truck).

TEUNIS AUTOMOTIVE RIJSSEN

Teunis Automotive Rijssen is ook al actief in de G-truck en Toptruck sector van GroupAuto. Per 1 januari gaat Teunis echter geheel over op GroupAuto activiteiten. Volgens Erik Ten Bolscher, directeur, een afgewogen keuze die het bedrijf een sterkere positie moet geven: “het leverancierspakket, de eigen ICT ondersteuning en de marketingformules gaven de doorslag. Wij zijn verheugd de keuze voor GroupAuto te hebben gemaakt en kunnen zo onze klanten nog beter bedienen”’.

VKV AUTOMATERIALEN SNEEK

Thom Veenema van VKV vult aan: “wij stonden ook voor een kruispunt waarbij we keuzes moesten maken. Enerzijds hadden wij ook nog een eigen werkplaats, anderzijds gebeurt er veel in de grossierstak. Aansluiting bij een organisatie als GroupAuto is intussen welhaast een must geworden. De processen op automatisering en marketing kan een groep veel beter organiseren dan een ondernemer in zijn eentje. En bovendien weet je samen veel meer en kun je fouten voorkomen en tijd besparen door de aanwezige ervaring.”

MERCI AUTOMATERIALEN ZAANDAM, AMSTERDAM en SLOTEN

In de regio Amsterdam sluiten drie bedrijven zich aan: Merci automaterialen in Zaandam, Merci automaterialen in Amsterdam en Merci automaterialen in Sloten. Mevrouw Mercimek geeft aan dat ze zich nu aansluiten bij de club: “wij hebben het jaren alleen gedaan, en dat ging prima, alleen door de veranderde markt zie je dat er veel dingen gebeuren die je aan het denken zetten. Daarover praat je dan en kom je tot de conclusie dat aansluiten bij een onafhankelijke groep eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Collega’s met dezelfde uitdagingen, waarmee je sneller en beter oplossingen kunt ontwikkelen waar je klanten blij van kunnen worden.”

Amsterdamse collegagrossier en GroupAuto lid Berry Jansen beaamt: “vanuit het bestuur van GroupAuto zijn we ook steeds bezig met beleid om de krachten verder te bundelen. Merci is een gewaardeerde collega, en ook mijn visie is dat het beter is samen te werken vanuit kracht. Ik zie de komst van Merci dan ook als een aanvulling voor de groep en lokaal gezien houden wij een faire, gezonde competitie met Merci. Ons verzorgingsgebied is daarvoor groot genoeg. Als onderneming onderscheid je je toch wel met je eigen assortiment, services, mensen, bedrijfscultuur en zeker ook op basis van relatie.”

Volgens Blekxtoon zitten er nog meer grossiers in de pijplijn, en verwacht hij op korte termijn nog meer leden te kunnen melden.