Nieuws

Awards GroupAuto leveranciers van het jaar uitgereikt

Tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsdiner van GroupAuto Nederland, met zo’n 100 aanwezigen, werden de GroupAuto leveranciers van het jaar bekend gemaakt. In drie categorieën zijn de partnerleveranciers over 2017 beoordeeld op performance door alle GroupAuto grossiersleden. Fource ging er vandoor met de hoofdprijs: Overall leverancier van GroupAuto Nederland over het jaar 2017. Zij had ook al de hoogste score op het gebied van logistieke performance en scoorde hoog op technische support voor grossiers.

Kroon & Brembo
Olieleverancier Kroon behaalde de eerste plek bij Technische support en scoorde bovendien ook erg hoog bij de categorie Marketingsupport. De marketingprijs ging echter naar remmenfabrikant Brembo, die dit jaar voor het eerst meedeed en direct het hoogst scoorde op Marketingsupport.

Fource & Motorparts
Volgens Freek Blekxtoon is de uitslag logisch; de meeste leveranties worden door partner Fource verzorgd en die hebben niet alleen een zeer uitgebreid assortiment, maar ook het snelste leversysteem voor onderdelen en gereedschappen. De samenwerking dateert alweer van 2013 en verloopt goed; ook in 2017 en 2018 traden daardoor weer nieuwe grossiers toe tot GroupAuto. Een partnership met Fource is onderdeel van de logistieke keuzes. Overigens doet ook Motorparts het erg goed, met niet alleen groei maar ook hoge scores als het gaat om leveranties. Kroon geeft een erg sterke ondersteuning aan grossiers en garages op het gebied van de juiste productkeuze en dat wordt zeer gewaardeerd. Bovendien heeft Kroon een leuk promotieconcept ontwikkeld dat goed aanslaat bij garagebedrijven en aantoonbaar tot omzetverhoging leidt, aldus Blekxtoon. Brembo is een vrij nieuwe leverancier binnen GroupAuto, maar heeft een zeer sterke groei laten zien en de grossiers en garagebedrijven zijn over het algemeen erg enthousiast.

Van den Ban
Op het gebied van banden scoorde Van den Ban (gecombineerd met Reedijk) het hoogst; de multimerken bandendistributeur had hoge scores op Logistiek en liet over 2017 ook een forse groei zien, besluit Blekxtoon.

Over de verkiezing
Elk jaar worden de GroupAuto partnerleveranciers beoordeeld door de grossiers; uit de beoordelingen komen ook verbeterpunten naar voren die ertoe leiden dat GroupAuto met betreffende leveranciers continu werkt aan een nog betere performance.